Nederlands fabrikaat Pasvormgarantie Handgemaakt

Over ons

In onze schoenenwinkel, in de jaren 90 van de vorige eeuw, kwamen we ook met klanten in contact die we niet optimaal konden helpen vanwege hun voetklachten. We vonden het fijn dat we veel klanten blij zagen vertrekken met mooie schoenen maar het deed zeer om ook mensen te zien die niet blij weggingen, omdat we geen goede oplossing voor ze hadden. Dat gevoel ging meer en meer knagen aan ons en hield ons zeer bezig.

Het werd onze droom om voor mensen met voetklachten, of andere klachten zoals rugklachten vanwege voetproblemen, te gaan helpen. We zijn ons gaan verdiepen in voetklachten en oplossingen. Eén op de twee mensen krijgt vroeg of laat problemen met de voeten. Vaak door verkeerde schoenen en niet de goede voetverzorging, maar ook natuurlijk vanwege ouderdom of een lichamelijke aandoening zoals diabetes.

En langzaam maar zeker kwamen we terecht in de wereld van de podologie, het herkennen en behandelen van voet gerelateerde aandoeningen in het houdings- en bewegingsapparaat. En het aanmeten van podotherapeutische zolen, instrumentele behandelingen, schoenadvies en voorlichting om klachten te voorkomen of verminderen. En daar zagen we welke rol wij konden oppakken. Met onze materiaalkennis en ervaring met klanten paste het om podotherapeutische zolen te gaan maken.

Zo zijn we doorgegroeid naar eigen praktijken voor podologie, podotherapie en orthopedische schoentechniek. Naast onze eigen praktijken zijn we direct gestart met een productiebedrijf voor het computergestuurd frezen van de steunzolen.

Nu hadden wij de kans om mensen te helpen die meer dan alleen goed schoeisel nodig hadden. Na een aantal jaren met meerdere therapeuten op verschillende locaties gewerkt te hebben, herkenden wij allemaal hetzelfde patroon: Na de zomer hadden veel klanten weer klachten aan de voeten. Het probleem (?), sandalen want de steunzolen werden in de zomer veel minder gedragen in verband met sandalen.

Dit zette ons aan het denken, hoe kunnen wij ervoor zorgen dat mensen ook in de zomer op de therapiezolen kunnen lopen?

Wat als we een steunzool frezen en deze als sandaal aan de klanten aanbieden? Zogezegd zo gedaan, na ruim 10 jaar is Sandalinos® gegroeid tot een van de grootste fabrikanten van Europa voor sandalen op maat.

Naast goed, fijn kunnen lopen wil je ook leuke, modieuze schoenen. Dat is wat Sandalinos betekent voor de eindgebruiker. En dat is waar we nu staan met Sandalinos. Een moderne sandalenlijn, met podotherapeutische zolen op maat gemaakt, met vele modellen en alle kleuren naar wens.  Inmiddels hebben we ook een ongekende online ‘shop in shop’ formule voor podologen en podotherapeuten. Waarin hun klanten zelf met de unieke designtool hun sandaal kunnen
samenstellen, met daarin de zool die is aangemeten door de professional.

Dealer worden?

Sandalinos is PLHW’s eigen merk. Sandalinos sandalen zijn speciaal voor u als Podoloog of Podotherapeut ontwikkeld voor uw klanten. De sandalen van Sandalinos zijn een perfecte aanvulling op het therapieplan.
Kom meer te weten