Nederlands fabrikaat Pasvormgarantie Handgemaakt

Sandalinos Urban Dames

De stad is vol van de zomer. We zagen op de catwalks geraffineerde keuzes maar tegelijkertijd zien we dat dat er volop terug wordt gegaan naar de basis. Zorg ervoor dat je deze zomer je basics goed op orde hebt: een mooie jeans, witte blouse, etc. Eenvoud en kwaliteit staan daarbij voorop. Hoewel jeans in alle vormen en maten komen, is de grootste denimtrend van dit seizoen de straight leg jeans. Die je hier ook op de foto ziet.

Maar welke kleuren zien we? De modekleur van 2021 is geel (Illuminating – Pantone). Deze knalgele kleur Illuminating – we zouden het bijna kuikentjesgeel noemen, is dé modekleur voor de zomer en lente van 2021, samen met Ultimate Grey.

De kleur staat voor zon en hoop: een hele grote hoop dat we de pandemie deze zomer eindelijk weer de baas zijn en we kunnen genieten van een onbezorgde zomer. Maar Sandalinos zou Sandalinos niet zijn als we je niet konden laten kiezen uit veel meer 2021 color-hits die we zagen tijdens de New York Fashion Week. 

Dit zijn ze.

  • Marigold: een warm oranje/ geel.
  • Cerulean: lichtblauw, koel.
  • Rust: warme roestkleur.
  • Illuminating: warm geel, kuikentjesgeel (dé modekleur 2021)
  • French Blue: koel blauw.
  • Green ash: mentholgroen.
  • Burnt Coral: warme koraalkleur.

Urban Classic en Urban Chic

Hoewel de urban stijl aanvankelijk echt ‘street’ was, werd het onder invloed van de modehuizen steeds chiquer en stijlvoller. En de schoenindustrie volgde als snel. 

Urban Chic werd in het leven geroepen om het verschil aan te geven met Urban classic: een combinatie van nette kleding met streetwear. Perfect voor mannen die de originele hip-hop stijl ontgroeid zijn, maar hun roots niet willen vergeten. En natuurlijk perfect voor op kantoor of andere wat meer officiële gelegenheden. 

Ga je voor Urban Chic dan combineer je skinny jeans met een ruimvallende hoodie. Ook een net pak of een kostuum maak je met wat kunstgrepen en gedurfde keuzes al gauw Urban Chic. Bijvoorbeeld een pak met een opvallende kleur, zoals donkerbruin, bordeauxrood of baby-blauw. Of kies een in het oog springende stof, bijvoorbeeld velvet. En draag er dan onder stoere sneakers: echt Pharrell. 

En altijd goed, een nette (spijker)blouse boven een ruime jeans en stoere sandalen van Sandalinos uit de urban collectie.